Öppettider för apoteket på centralen i Stockholm

Om man är i behov av läkemedel och befinner sig runt Stockholms centralstation så kommer man inte ha några problem med att kunna hämta ut sitt recept eller skaffa huvudvärkstabletter. Apoteket vid Stockholms centralstation är nämnligen öppen dygnet runt. Främst är tanken då att man ska kunna hämta ut recept som kan behövas akut, men de säljer även andra receptfria läkemedel om det skulle behövas. dessutom finns två andra apotek inne på centralen som båda har öppet till 21:00 på vardagar och 20:00 på helger.

Perfekt för dig som reser

Att ha tre stycken olika apotek på Stockholms central är perfekt för dig som är på resande fot. Oavsett om du ska iväg med tåget eller är på väg mot Arlanda och behöver fylla på med solkräm eller tabletter mot åksjuka, så kan du hitta detta här. Apoteket som ligger på Klarabergsvägen tvärs över gatan från centralstationen är dessutom öppen dygnet runt, så att du kan få det du behöver med dig.

Centralstationen i Stockholm har massor av butiker och restauranger, så pendlare och resenärer behöver inte fattas något. Allt finns från klädaffärer till apotek. Dessutom finns en av sveriges största tidningsutbud här, så att du kan fylla på med reselektur. De två apotek som ligger inne i centralbyggnaden öppnar kl 06:00 och 07:00 på morgonen vardagar och kl 09:00 och 10:00 på helger. De håller öppet till sent på kvällen, så att man hinner handla allt nödvändigt.

Behöver man tre stycken apotek så nära?

Apoteken har ploppat upp som svampar i skogen och man kan fråga sig om man verkligen behöver tre stycken apotek? De apotek som finns inne på centralstationen, Lloyds apotek och Kronans apotek, har lite olika utbud och många väljer att handla på “sitt” favoritapotek då de är medlemmar och kan utnyttja och samla bonusar hos dessa. Det anrika och äldsta apoteken uppe på klarabergsvägen, CW Scheele, har funnits längst och har även det ett annorlunda utbud som vissa uppskapttar mer.

Apoteket har funnits sedan 1923 och C.W. Scheele är även Sveriges nationella apotek. Detta betyder bland annat att detta apotek har läkemedel som är ovanliga och inte finns hos de andra apoteken. Det är mycket som talar för att man ska välja detta apotek när man handlar, framförallt om man är ute väldigt tidigt eller väldigt sent, men vill man bara handla lite huvudvärkstabletter eller solksydd fungerar de andra två även utmärkt för detta ändamål.

Mediciner finns att köpa på 3 olika apotek vid centralen

Alla mediciner du behöver, när du behöver det

Tack vare sina utomordentliga lägen inne och nära Stockholms centralstation, är de tre apoteken väldigt välbesökta av såväl pendlare som resenärer som ska längre bort. Det är smidigt att kunna köpa sina mediciner när man behöver de som bäst och framförallt innan resan. Med sina generösa öppettider kan man alltid hitta ett apotek som är öppet när man passerar och om det är akut, så håller apoteket CW Scheele öppet dygnet runt så att man inte behöver oroa sig.