Köpa receptbelagda mediciner på nätet

Idag är det enklare än någonsin att hämta ut sina recept. Om du har ett BankID eller ett MobiltBankID kan du snabbt och enkelt logga in på ett valfritt apotek online för att beställa dina mediciner och sedan få dem levererade hem till din brevlåda. Hos de flesta apotek är det dessutom fraktfritt.

Vilka läkemedel kan jag köpa online?

Självklart kan du hitta receptfria läkemedel så som alvedon eller ipren online hos valfritt apotek. Du kan också välja att köpa receptbelagda läkemedel på nätet men var medveten om att vissa läkemedel inte får eller kan skickas via posten. Vad som gäller för just ditt läkemedel får du veta när du loggar in på ditt apotek för att beställa det.

Köpa läkemedel var som helst?

När du väljer att handla läkemedel via nätet är det viktigt att du ser till att göra dina inköp hos faktiska apotekskedjor. Beställ aldrig receptbelagda läkemedel från utlandet eller nätbutiker du inte känner igen. Det finns då inga garantier för att de mediciner du köper har rätt innehåll och är läkemedlet narkotikaklassat är det rent ut sagt olagligt.

Köp från svenska apotek för garanterad kvalitet

Handla snabbt och säkert

Att beställa såväl receptfria som receptbelagda läkemedel hos apotek via nätet har idag hög säkerhet. Endast du själv kommer åt dina recept genom att logga in med BankID och du kan själv välja vilka mediciner du vill hämta ut och om de ska levereras hem till dig. Du kan också använda tjänsten för att se om dina recept har kommit in eller om det är dags att förnya dem.