Apotek i Stockholm som är nattöppet

De flesta har någon gång hamnat i en situation där man behövt få tag på medicin sent på kvällen. Eller kanske till och med vaknat upp mitt i natten med en jobbig hosta som inte ger med sig och förstör nattsömnen. När medicinskåpet gapar tomt kan goda råd vara dyra. På de flesta 7 Eleven och Pressbyrån kan man få tag på de vanligaste medicinerna, nässpray och halstabletter. Behöver man något med mer krut i blir det lite krångligare, men om man bor i en storstad har man turen på sin sida.

Handla medicin 24 timmar om dygnet

Människan tycker om att vara förberedd och många har de flesta vanliga medicinerna i skåpet hemma. Vissa saker kan man dock inte förutspå, och att förbereda sig för alla tänkbara sjukdomar är omöjligt. Uppstår ett akut läkemedelsbehov finns det dock lösningar. Runt om i Stockholm ligger det apotek som har de läkemedel som behövs, men de flesta apotek har begränsade öppettider som dessvärre inte anpassar sig efter ens behov. Som sjuk behöver man ändå inte oroa sig, det finns några apotek som betjänar dygnet runt oavsett om man behöver receptbelagd medicin eller annan medicin.

Det största nattöppna apoteket ligger nära Centralstationen. Det är C W Scheele som ligger på Klarabergsgatan 64. De slår aldrig igen sina portar utan har öppet dygnet runt, även de flesta helgdagar. Det här är det enda apoteket som alltid har öppet, men det finns också jourhavande apotek runt om i staden. För att hitta det som ligger närmast och är öppet kan man använda sig av internetsidan apoteksinfo.nu där allas öppettider listas.

När behovet inte är akut

Ett nattöppet apotek är räddaren i nöden när du inte kunnat veta vilket läkemedelsbehov som skulle komma att uppstå. Är det inte lika bråttom kan man nyttja de vanliga apoteken dagtid. De flesta matbutiker har också ett bassortiment ifall man behöver enklare saker. Det är att rekommendera att gå igenom sitt medicinskåp och rensa ur produkter vars bäst före datum gått ut, och att ha ett litet förråd hemma med de vanligaste medicinerna man kan tänkas behöva.

Tack vare vårt moderna samhälle är det numera också möjligt att beställa medicin på internet. Om man klickar sig in på till exempel apoteket.se eller apotea.se kan man i lugn och ro lägga de varor man behöver i köpkorgen och få hem dem till dörren med ett litet klick. Att beställa på internet kan vara bra för den som lever enligt ett stressigt schema och har arbetstider som gör det svårare att ta sig till ett fysiskt apotek.

Få hem medicinen du behöver när du behöver det

Hitta ett nattöppet apotek i Stockholm

Idag kan man få tag på medicin oavsett vilken tid på dygnet man behöver den. Viktigt att komma ihåg är att det finns vissa sjukdomar man varken kan eller bör ta hand om själv. Om ens hälsotillstånd blir riktigt dåligt skall man alltid ta sig till närmaste akutmottagning istället för att medicinera själv. På sjukhusen finns kompetent personal som snabbt och effektivt kan hjälpa en. Akuten är alltid öppen för den som behöver professionell vård.